Tiveden Americana

Är du en musikälskare och gillar natur? Då kan Tiveden Americana vara något för dig. En festival som börjar den 16 juni med artister från hela världen. Veckan börjar med att samtliga musiker samlas och skriver nya låtar med inspiration från naturen i Tiveden. En fantastisk möjlighet för alla musiker och låtskrivare!

Tiveden Americana – Musikfestival 16 – 17 juni, 2023

Att kunna njuta av musik, miljö och natur är oftast svårt att kombinera. Uppskattar du däremot musikstilen Americana och vill skönja skogen i hela dess härlighet är Tiveden Americana en musikfestival som verkligen kan passa för dig. Du har här ett sätt att höra fantastiska artister och samtidigt kombinera det med att få inspireras av naturens lugn runt omkring dig.

Musikveckan börjar med en låtskrivardag där låtskrivare från Sverige, England, Australien och Tyskland kommer för att inspireras av naturen i Tiveden och skriva nya sånger. Samtidigt är de också där för att utbyta idéer och tankar. Det hela är en fantastisk möjlighet för dig som är låtskrivare att prata med andra inom samma musikgenre. För dig som vill möta andra som uppskattar musikgenren är det här en helt fantastisk mötesplats. Möt andra som gillar samma musik och skaffa nya vänner samtidigt som du lyssnar på artister och sångare.

För besökare så gäller datumen 16-17 juni, där man njuta av allt som artisterna har att erbjuda. Föregående år så har festivalen hållits i byn Sannerud, men har nu av strategiska skäl flyttats till Tivedstorp, där de är vana vid att hålla konserter och evenemang av alla dess slag.

 

Songwriter Camp 12 – 16 juni

Vill du som musiker vara med på ett Songwriter camp tillsammans med andra? Du kan kontakta Tiveden Americana om du är intresserad av att vara en del av festivalen. Det är en trygg plats där ni tillsammans kan utbyta idéer och bilda nya konstellationer av sångare och musiker. En möjlighet som inte kommer speciellt ofta och som verkligen kan vara en bra idé för dig som vill ta ditt låtskrivande till nya höjder – och samtidigt besöka nationalparken.

Låtarna som ni skriver under veckan kommer sedan att spelas på Tiveden Americana. En fantastisk möjlighet för att få nya idéer och en inspiration av naturen.

Musiker, publik & musikälskare – festivalen är för dig!

Det ska finnas en plats för alla att utforska musiken och naturen. Tiveden är ett optimalt läge då det är i hjärtat av en fantastisk natur av sällan skådat slag. Fylld med sjöar, skogar och ett land känt för olika slags väsen, är det en plats du aldrig tidigare upplevt eller sett på nära håll. Kom och besök Tiveden Americana och se följande artister:

 •         Drew Young
 •         Lisa Miskovsky
 •         Manu
 •         Kings Cross
 •         Folktown
 •         Lazy Afternoon
 •         Emma Nilsdotter med band
 •         Saga Björling – Starur
 •         Jennifer Saxell
 •         Steve Erikson
 •         Per Alexandersson
 •         Mats Dernánd
 •         Sophistication
 •         Anna Smyrk
 •         Luna Keller

En fullpackad festival som du verkligen kommer att uppskatta och njuta av att besöka. Det finns biljetter kvar och du kan självklart besöka båda den dagarna för att kunna se alla artisterna. Har du inte möjlighet till det, så kan du även välja att bara gå på fredagen eller lördagen. Upptäck Tiveden i sin renaste form och förhoppningsvis kan du vara en av de som ser trollen eller andra väsen kända från Tivedens sagor.

Boende & Mat under festivalen Tiveden Americana

Du kan bo i tält eller husvagn men det finns också enstaka rum att hyra. Självklart kan du boka in dig på Absolut Tiveden i Sannerud som inte ligger långt bort. Det är ett bra alternativ för dig som inte vill bo i tält men inte missa den här fantastiska möjligheten. Att höra och se artister som du uppskattar eller som du tidigare inte lyssnat på och utforska området.

Under festivalen kommer det också att vara öppet på restaurangen i Tivedstorp och självklart kan du besöka Luripompa i Sannerud som ligger granne med ovan rekommenderade boendealternativ Absolut Tiveden.