Tälta i Tiveden

Vill du uppleva närheten till naturen, ge dig ut på utforskning eller bo på en camping? Om du vill tälta i Tiveden har du många alternativ att välja mellan. 

Tälta i Tiveden

Planerar du att tälta i Tiveden finns det en del saker att känna till. I Sverige gäller allemansrätten och du får under 24 timmar tälta nästa överallt. Det gäller självklart även i Tiveden med ett par undantag. I naturskyddsområden eller Tivedens nationalpark är det förbjudet utom på utmärkta platser. Du kan bo mitt ute i naturen eller tälta i Tiveden på en av de många campingplatser som finns. Då har du även tillgång till WIFI, dusch och toalett.

Tiveden är ett stort område med många sjöar, stränder och skogsområden. Här kan du tälta utan svårigheter och se helt fantastiskt trolsk natur. En natur som finns på få andra platser och som låter dig fiska, simma, cykla, rida och vandra nästintill obehindrat. Upplev den vilda naturen på nära håll och ge dig ut på ett äventyr genom att tälta i Tiveden.

Tivedens Nationalpark

Källa: Sverigesnationalparker.se

Tivedens nationalpark är en fantastisk natur och underbar miljö som är tyst och lugn. Där du verkligen kan uppleva det vi idag kallar för urskogen. En nationalpark och därmed är tältning förbjuden nästan överallt. Det finns tre platser i Tivedens nationalpark där du får campa:

Käringaudden är den största tältplatsen som ligger några hundra meter väster om Entré Vitsand där du hittar torrdass, eldstad och ved som fylls på regelbundet. Andra tältplatsen är Mellannäsudden som ligger söder om Entré Ösjönäs med eldstad och regelbunden påfyllning av ved. Minsta tältplatsen är Metesjön som ligger nära huvudentrén och kan även nås med barnvagn. Här finner du torrdass, vindskydd, eldstad och ved som regelbundet fylls på.

Fördelar:

 • Tälta i urskogen
 • Bra bas för att utforska nationalparken
 • Finns torrdass och eldstad

Tivedsbadet

Källa: Naturkartan.se

På Tivedsbadet hittar ni tältplatser och det finns även en badplats med strand precis vid campingen. Ett bra sätt för dig som vill tälta men fortfarande vill ha bekvämligheter som toalett samt dusch. Här finns en kiosk med lättare måltider och glass. Det finns lekplatser för de allra minsta barnen och trevliga promenadområden. Ett bra alternativ för dig som vill tälta i Tiveden men fortfarande bo lite bekvämt.

Fördelar:

 • Egen strand
 • Kiosk finns
 • Toalett och dusch

Stenkällegården

Källa: Objektvision.se

Vid Stenkällegården hittar ni tältplatser med och utan el med nära till vattnet. Det går att hyra kanot eller båt om du vill utforska vattnet och se vad som finns. Här kan du campa i stil med dusch och toalett och du hittar även en tv i servicehuset. Du hittar även dricksvatten och alla andra bekvämligheter du behöver när du ska tälta i Tiveden. Från Stenkällegården är det inte långt till Nationalparken om du vill ge dig ut på en utflykt.

Fördelar:

 • Nära till Nationalparken
 • Dusch och toalett

Rikardsgården

Källa: Rikardsgarden.se

Vid Rikardsgården som ligger vid sjön Unden hittar du 5 tältplatser för dig som vill campa i naturen. Det finns en lantbod som säljer närodlade produkter från gården och lokala producenter. Du hittar även bekvämligheter som dusch och toalett här. Dessutom finns det en grillplats och en möjlighet att få el till tältet.

Fördelar:

 • Lantbod med närodlade produkter
 • Dusch och toalett
 •  Grillplats finns

Revelbadets Camping

Källa: Revelbadetscamping.se

Precis vid vattnet hittar du Revelbadets Camping med tältplatser både med och utan el. Passar därmed för dig som vill tälta med alla bekvämligheter och för dig som vill komma bort från all teknologi. Det finns dusch, toalett, en fin strand och du kan hyra både motorbåt och kanot. Placerad mellan två sjöar, Östra Laxsjön och Östersjön, finns allt det du kan behöva när du ska tälta. Vacker natur som på alla andra platser i Tiveden.

Fördelar:

 • Båtuthyrning
 • Dusch och toalett
 • El är tillgängligt

Otterbergets Bad & Camping

Källa: Otterbergetscamping.se

Vill du tälta i Tiveden kan Otterbergets Bad & Camping ge dig en tältplats som är perfekt för dig. Du kan hitta en dusch, toalett och andra bekvämligheter på området. Dock finns det ingen el till tältplatserna men det finns kranar för dricksvatten. Det går även att hyra campingplatser med el framdragen om det finns plats. På campingen finns en badstrand, båtuthyrning och möjligheten att ge sig ut på älgsafari.

Fördelar:

 • Båtuthyrning
 • Toalett samt dusch
 • El kan finnas tillgängligt

Husabergsudde Camping

Källa: Husabergsudde.se

Vid sjön Alsen när den norra delen av Vättern hittar du Husabergsudde Camping. Här finns tältplatser som har allt du kan behöva. Du kan hitta tältplatser med el framdraget men majoriteten är utan el. Det finns en servicebutik med alla de nödvändigaste sakerna för en campare. Kanoter, kajaker, roddbåtar och cyklar går att hyra. Du kan fiska fritt med handredskap från stranden men från en båt krävs fiskekort som du kan köpa på campingen. Självklart hittar du dusch och toalett på området samt en långgrund badstrand.

Fördelar:

 • Långgrund badstrand
 • WC med dusch
 • El går att få

Forsviks Camping

Källa: Forsvikscamping.se

Med utsikt över Göta kanal vid sjön Viken hittar du Forsviks camping med 60 dygnsplatser med el och närhet till vattnet. En fantastisk utsikt och alla bekvämligheter samt 4 badplatser, hundar har sin egen badplats utöver dessa. Du hittar en servicebyggnad och det finns en bastu. Dessutom har campingen grillplatser vid vattnet för att du ska kunna grilla med en fantastisk utsikt. Här hittar du också toalett samt dusch.

Fördelar:

 • Naturnära camping
 • 4 badplatser
 • El går att få

Granvik Event

Källa: Granvik.se

Bo i närheten av det underbara Djäknesundet och dess badplats. Här finns tältplatser med dusch och toalett, självklart även dricksvatten. Det går att boka campingplatser med el men det finns också sådana utan el där det är först till kvarn som gäller. Annars kan man boka en plats. Du kan även ta dig ett dopp i Granviksviken.

Fördelar:

 • Naturcamping
 • Finns el, dusch och toalett

Hela Tiveden

Källa: Friendlytravel.se

Om du inte vill bo på en camping kan du välja att tälta i Tiveden på en valfri plats. Då kan du bo nära naturen och helt privat. Dock saknas el, toalett och dusch om du gör det men det är en helt unik upplevelse. Kan vara ett komplement till att spendera några dagar på en camping. Utöver naturskyddsområdena och nationalparken är det fritt att tälta enligt allemansrätten.

Du kan inte komma närmare naturen än att tälta ute i naturen. Placerar du tältet på rätt plats behöver det inte vara långt till bekvämligheter som lanthandel och annat.

Fördelar:

 • Riktig naturnära camping
 • Upplev tystnaden och stillheten