Åka skidor i Tiveden

Är du på vintersemester eller spenderar höstlovet i Tiveden. Då ska du veta att du kan åka skidor i Tiveden. 

Åka skidor i Tiveden

Njuter du av möjligheten att åka skidor ska du självklart åka skidor i Tiveden. Det finns en backe som passar för både nybörjare och experter. Där du kan spendera dagarna under din vintersemester. Ett perfekt sätt att spendera sportlovet på. Samtidigt som du kan utforska allt som Tiveden har att erbjuda. Du hittar en skidbacke i Tiveden på Stenkällegården med ett liftsystem och allt det du behöver för en underbar dag i backarna. Upplev Tiveden under vintern och njut av möjligheterna som det innebär att kunna åka skidor, snowboard eller snowblades i en trevlig miljö.

Om Stenkällegården

Källa: Bergslagsleden.se

Inte långt från Tivedens nationalpark hittar du Stenkällegården belägen vid Bocksjön. Du har då nära till nationalparken om du vill passa på att utforska den otroliga naturen med skog och sjöar som finns i parken. På Stenkällegården finns det möjligheten att hyra stugor, du kan campa här och det finns även en liten butik. Här kan du också hitta en skidbacke i Tiveden som låter dig åka skidor under vintern.

En trevlig restaurang vid namn Naturbordet finns vid Stenkällegården. Det är en mobil restaurang så man behövs se över att den är på plats om man vill dit. Här använder man enbart lokala råvaror och all mat lagas på plats. Dock är den inte alltid vid Stenkällegården utan kan flytta till andra platser också. Menyn utformas efter de lokalproducerade eller närodlade produkterna som restaurangen får tillgång till.

Vid Stenkällegården finns tältplatser, campingplatser och ställplatser med och utan el. Det går att hyra kanot eller båt för dig som vill ge dig ut på vattnet. Det går givetvis även att köpa en säsongsplats under hela vintern. På området finns det dusch och toalett för dig som vill campa eller tälta. Utöver det finns det 14 stugor du kan hyra med både tv och internet. En bra plats för alla tänkbara aktiviteter både under sommaren och vintern.  Stenkällegården ligger inte långt ifrån boendet om du föredrar att bo hos oss mot att bo på campingen.

Liftsystem på Stenkällegården

När du vill åka skidor i Tiveden behöver du också ett smidigt sätt att ta dig till toppen av backen. På Stenkällegården finns det två liftsystem. Två ankarliftar och en knapplift för att underlätta vägen till toppen av backen. Ett enklare sätt att åka skidor på och som gör det här till en modern och rolig anläggning att vistas vid. Köer till lifterna kan förekomma men de är vanligtvis inte alltför långa.

Du ska kunna åka skidor med hela familjen vid Stenkällegården. Få en fantastisk upplevelse och känn att du har möjligheten att njuta av semestern med skidåkning i Tiveden. Det går snabbt att ta sig till toppen av backarna med liftsystemet. Genom att du inte behöver vänta på liften hela tiden kan du hinna med mer skidåkning i backarna som finns.

Källa: Pixabay

Skidbackarna vid Stenkällegården

Du hittar tre skidbackar i Tiveden vid Stenkällegården. En röd, grön och blå backe finns men det finns också en liten pulkabacke. Backarna passar därmed för både nybörjaren och för experten. Det finns även ett barnområde som gör att hela familjen kan samlas och njuta av tiden de spenderar i skidbacken.

Den högsta backen är 216 m över havet och den lägsta är 140 m över havet. Totalt hittar du 2 km med pister och det går att åka på kvällen. Stora backen är den röda backen och är den svåraste. Den är 300 meter lång och går rätt ned. Mellanbacken är lite längre på 500 meter och passar för de med lite mer erfarenhet av skidåkning.  Barn och nybörjarbacken även kallad familjebacken är 700 meter lång men passar för både barn och vuxna. Det är backen för dig som inte är van vid att åka skidor och eller som vill prova på att åka skidor för första gången.

Backarna utgår alla från samma punkt och liftsystemet tar er dit där ni kan välja vilken backe som är bäst för er. Pulkabacken går det inte en lift till men ligger inte speciellt högt upp. Det kan vara passande för de mindre barnen som fortfarande vill ha en rolig dag i backen men som inte kan åka skidor ännu.

Skiduthyrning

Det är inte alla som har egna skidor utan för de flesta är det något man hyr. Vid Stenkällegården hittar du självklart skiduthyrning där du kan hyra skidor, pjäxor och snowboard. De har tagit fram paket för att passa för nybörjare hela vägen upp till experter. För att det ska bli enkelt för dig att välja ut ett paket som passar för dina behov och krav.

Prova på skidåkning i Tiveden genom att besöka skidbackarna på Stenkällegården. Du kommer då att kunna se hur roligt det är och njuta av en heldag i backarna. Välj ett nybörjarpaket om du inte har åkt skidor tidigare eller om du känner att det var länge sedan du stod på ett par skidor.