Paddla kanot i Tiveden

Upptäck naturen och miljön, eller ha en rolig dag när du paddlar kanot i Tiveden. Hitta vart du kan hyra kanot i Tiveden på den här sidan.

Paddla kanot i Tiveden

Paddling i Tiveden kan vara äventyret du väntat på att få uppleva. Ge dig ut på vattnet och se hur fantastiskt det är att paddla kanot i Tiveden. Det finns en kanotled som låter dig paddla rakt genom den trolska och djupa Tivedskogen.

Men du kan också ge dig ut på egen hand och utforska de sjöar och områden som finns. Där du kan se naturen på ett helt nytt sätt, borta från människans bebyggelser. Upplev en fantastisk stund i naturen och se helt outforskade platser som få andra har haft möjligheten att se.

Tivedens kanotled

Med sin början vid Bosjön och med slut vid Sågkvarn hittar du här en upptäcktsresa som kan göra din vistelse i Tiveden till något speciellt. Tivedens kanotled är 15 km lång och som paddlas i ett lugnt och stillsamt tempo. Kanotleden sköts av kommunerna i Laxå och Askersund i samverkan med uthyrare i Tiveden. Paddlar du i lugn takt tar hela leden sex timmar och du kan stanna till vid Jävrasundet för en paus och kanske en fika.

Njut av en miljö och natur som är svårutforskad till fots men som med en kanot blir enkel att se och upptäcka. Den trolska Tivedskogen väntar på dig med start vid Bosjön för att sedan passera Åboholms gamla järnbruk, Åboholms kvarn och Jättestolen. Ge dig ut på ett helt nytt äventyr på egen hand eller tillsammans med vänner.

Fördelar:

 • Upptäck trollskogen.
 • Gör en dagsutflykt till ett äventyr.
 • Fika vid Jävrasundet.

Camping Tiveden

Vill du paddla kanot i Tiveden men inte ge dig ut på en kanotled utan bara njuta av dagen på ett enkelt sätt? Då finns Camping Tiveden med uthyrning av kanot och mycket annat trevligt som finns på området. Perfekt för dig som åker med husbil eller vill bo i tält och prova på att paddla kanoten i Tiveden för att verkligen kunna se allt.

Fördelar:

 • Hyr kanot.
 • Utforska på egen hand.

Kanot, Kajak eller SUP på Ösjönäs

Vid Ösjönäs hittar du uthyrning av kanot, kajak eller SUP för dig som vill uppleva nya äventyr. Du kan utforska ett paddelparadis då det är omgivet av Lilla och Stora Trehörningen. Det ger dig även möjligheten att utforska nationalparken till sjöss.  Ett underbart sätt att spendera en hel- eller halvdag och verkligen se allt som finns i Tiveden.

För dig som vill prova SUP är det här din gyllene chans till att göra det. Du kan även hyra enkel eller dubbel kajak. Låt inte vattnet vara något som hindrar dig utan använd det till att utforska nya områden och platser. Eller njut av att bara paddla kanot i Tiveden när du känner för det.

Fördelar:

 • Uthyrning av kanot, kajak och SUP.
 • Utforska nationalparken till sjöss.
 • Upplev ett paddelparadis.

Stora Aspön runt

Paddla i norra Vätterns skärgård men tänk på att du behöver vara van innan du ger dig på den här kanotleden. Det är inte enkelt att paddla här och du måste vara uppmärksam på vädret. För dig som har vanan inne är det ett underbart äventyr som låter dig se och uppleva en fantastisk miljö. Kanotleden är på 18 km och går runt Stora Aspön.

Fördelar:

 • För dig med vana.
 • Lång kanotled.
 • En utmaning.

Vätternkajak

För dig som vill hyra en kajak vid Vättern finns Vätternkajak. Lokaliserad vid hamnen i Aspa hittar du kajaker för nya upptäcktsfärder. Du kan uppleva många små öar där du kan campa eller tälta. Ett naturreservat som är helt underbart att utforska på egen hand eller tillsammans med andra. Du har här möjligheten att utforska hur och när det passar för dig själv. Tänk bara på att du ta reda på vilka regler som finns innan du ger dig ut.

Fördelar:

 • Uthyrning av kajak.
 • Ge dig ut i ett fantastiskt naturreservat.

Hyra kanot i Tiveden

Vill du hyra kanot i Tiveden är det inte svårt eller komplicerat. Det finns gott om platser som vi har listat ovanför där du kan hyra kanot eller kajak. Du hittar även möjligheten att hyra en SUP om du känner för att prova något nytt. Välj mellan att åka på en tur med en guide eller hyra kanoten i Tiveden för egna äventyr. De flesta platserna tillåter att du hyr halv- eller heldag efter vad som passar för dig. Ge dig ut och utforska Tiveden med hjälp av kanoten eller kajaken och se sådant som andra missar.