Paddla kanot i Tiveden

UpptÀck naturen och miljön, eller ha en rolig dag nÀr du paddlar kanot i Tiveden. Hitta vart du kan hyra kanot i Tiveden pÄ den hÀr sidan.

Var paddla kanot i Tiveden?

Paddling i Tiveden kan vara Àventyret du vÀntat pÄ att fÄ uppleva. Ge dig ut pÄ vattnet och se hur fantastiskt det Àr att paddla kanot i Tiveden. Det finns en kanotled som lÄter dig paddla rakt genom den trolska och djupa Tivedskogen.

Men du kan ocksÄ ge dig ut pÄ egen hand och utforska de sjöar och omrÄden som finns. DÀr du kan se naturen pÄ ett helt nytt sÀtt, borta frÄn mÀnniskans bebyggelser. Upplev en fantastisk stund i naturen och se helt outforskade platser som fÄ andra har haft möjligheten att se.

Tivedens kanotled

KĂ€lla: vandringstjejen.se

Med sin början vid Bosjön och med slut vid SÄgkvarn hittar du hÀr en upptÀcktsresa som kan göra din vistelse i Tiveden till nÄgot speciellt. Tivedens kanotled Àr 15 km lÄng och som paddlas i ett lugnt och stillsamt tempo. Kanotleden sköts av kommunerna i LaxÄ och Askersund i samverkan med uthyrare i Tiveden. Paddlar du i lugn takt tar hela leden sex timmar och du kan stanna till vid JÀvrasundet för en paus och kanske en fika.

Njut av en miljö och natur som Ă€r svĂ„rutforskad till fots men som med en kanot blir enkel att se och upptĂ€cka. Den trolska Tivedskogen vĂ€ntar pĂ„ dig med start vid Bosjön för att sedan passera Åboholms gamla jĂ€rnbruk, Åboholms kvarn och JĂ€ttestolen. Ge dig ut pĂ„ ett helt nytt Ă€ventyr pĂ„ egen hand eller tillsammans med vĂ€nner.

Fördelar:

 • UpptĂ€ck trollskogen.
 • Gör en dagsutflykt till ett Ă€ventyr.
 • Fika vid JĂ€vrasundet.

Traceless in Tiveden

Funderar du att ge dig ut pÄ nya Àventyr tillsammans med en erfaren naturguide? UpptÀck Tiveden pÄ ett miljövÀnligt sÀtt dÀr du delar samma mÄl som Lovisa Larsson. Att inte lÀmna nÄgra spÄr i naturen och att utforska den med hjÀlp av de vattenvÀgar som finns. Du kan inte hyra en kanot hos henne men du kan fÄ hjÀlpen att paddla som ett proffs genom att boka en helhetsupplevelse. VÀljer du att boka hos Lovisa ser hon sjÀlvklart till att alla som Àr med har en kanot. VÀlj en paddelkurs eller guidade turer med en trÀkanot och se Tiveden pÄ ett naturnÀra sÀtt.

Kom nÀrmare naturen och lev ett friluftsliv som inte pÄverkar naturen och har sÄ liten naturpÄverkan som möjligt. Ge dig ut pÄ vandringar med fokus pÄ biologisk mÄngfald och se allt som Tiveden har att erbjuda. Det finns mycket att se och med hjÀlp av en erfaren guide kan du ta dig till de mest avlÀgsna platserna. Lovisa Àr sjÀlvklart en certifierad naturguide enligt nationell standard. Du fÄr dÀrmed en helt fantastisk upplevelse nÀr du utforskar Tiveden tillsammans med henne och Traceless in Tiveden.

De guidade turerna Àr vÀldigt populÀra dÄ servicenivÄn övertrÀffar det mesta. LÄt Lovisa guida dig genom naturen och se Tiveden frÄn vattenvÀgarna eller pÄ en vandring i urskogen. Du kan lÀsa mer om Traceless in Tiveden pÄ Tripadvisor.

Camping Tiveden

KĂ€lla: Tiveden.se

Vill du paddla kanot i Tiveden men inte ge dig ut pÄ en kanotled utan bara njuta av dagen pÄ ett enkelt sÀtt? DÄ finns Camping Tiveden med uthyrning av kanot och mycket annat trevligt som finns pÄ omrÄdet. Perfekt för dig som Äker med husbil eller vill bo i tÀlt och prova pÄ att paddla kanoten i Tiveden för att verkligen kunna se allt.

Fördelar:

 • Hyr kanot.
 • Utforska pĂ„ egen hand.

Kanot, Kajak eller SUP pĂ„ ÖsjönĂ€s

KĂ€lla: Tiveden.se

Vid ÖsjönĂ€s hittar du uthyrning av kanot, kajak eller SUP för dig som vill uppleva nya Ă€ventyr. Du kan utforska ett paddelparadis dĂ„ det Ă€r omgivet av Lilla och Stora Trehörningen. Det ger dig Ă€ven möjligheten att utforska nationalparken till sjöss.  Ett underbart sĂ€tt att spendera en hel- eller halvdag och verkligen se allt som finns i Tiveden.

För dig som vill prova SUP Àr det hÀr din gyllene chans till att göra det. Du kan Àven hyra enkel eller dubbel kajak. LÄt inte vattnet vara nÄgot som hindrar dig utan anvÀnd det till att utforska nya omrÄden och platser. Eller njut av att bara paddla kanot i Tiveden nÀr du kÀnner för det.

Fördelar:

 • Uthyrning av kanot, kajak och SUP.
 • Utforska nationalparken till sjöss.
 • Upplev ett paddelparadis.

Stora Aspön runt

KĂ€lla: Naturkartan.se

Paddla i norra VÀtterns skÀrgÄrd men tÀnk pÄ att du behöver vara van innan du ger dig pÄ den hÀr kanotleden. Det Àr inte enkelt att paddla hÀr och du mÄste vara uppmÀrksam pÄ vÀdret. För dig som har vanan inne Àr det ett underbart Àventyr som lÄter dig se och uppleva en fantastisk miljö. Kanotleden Àr pÄ 18 km och gÄr runt Stora Aspön.

Fördelar:

 • För dig med vana.
 • LĂ„ng kanotled.
 • En utmaning.

VĂ€tternkajak

KĂ€lla: Visitaskersund.se

För dig som vill hyra en kajak vid VÀttern finns VÀtternkajak. Lokaliserad vid hamnen i Aspa hittar du kajaker för nya upptÀcktsfÀrder. Du kan uppleva mÄnga smÄ öar dÀr du kan campa eller tÀlta. Ett naturreservat som Àr helt underbart att utforska pÄ egen hand eller tillsammans med andra. Du har hÀr möjligheten att utforska hur och nÀr det passar för dig sjÀlv. TÀnk bara pÄ att du ta reda pÄ vilka regler som finns innan du ger dig ut.

Fördelar:

 • Uthyrning av kajak.
 • Ge dig ut i ett fantastiskt naturreservat.

Hyra kanot i Tiveden

Vill du hyra kanot i Tiveden Àr det inte svÄrt eller komplicerat. Det finns gott om platser som vi har listat ovanför dÀr du kan hyra kanot eller kajak. Du hittar Àven möjligheten att hyra en SUP om du kÀnner för att prova nÄgot nytt. VÀlj mellan att Äka pÄ en tur med en guide eller hyra kanoten i Tiveden för egna Àventyr. De flesta platserna tillÄter att du hyr halv- eller heldag efter vad som passar för dig. Ge dig ut och utforska Tiveden med hjÀlp av kanoten eller kajaken och se sÄdant som andra missar.