Höghöjdsbana i Tiveden

Ge dig ut på äventyr och känn adrenalinet flöda när du utmanar dig själv i höghöjdsbanan. 

Höghöjdsbana i Tiveden

När du är i Tiveden ska du självklart passa på att besöka höghöjdsbanan i Tiveden. Du har under ditt besök på boendet många aktiviteter att sysselsätta dig med. Naturen är vacker och sjöarna är perfekta för både bad och fiske. Du kan ge dig ut och vandra men också passa på att cykla och rida i området. Däremot är det alltid spännande och roligt med en höghöjdsbana i Tiveden för att göra något annorlunda och mer adrenalinfyllt. Du kan då uppleva något nytt och spännande som gör att vistelsen på boendet blir ännu trevligare. Passar för hela familjen.

Källa: Osjonas.se

Spännande naturupplevelse på riktigt

Vill du uppleva Tiveden på ett helt nytt sätt och utan att göra det alla andra gör under sitt besök då finns en höghöjdsbana i Tiveden. Den är verkligen värd ett besök och är belägen på en udde i Stora Trehörningen. Se Tiveden från trädtopparna och upplev äventyret vid Ösjönäs som väntar på dig. Du kan då verkligen göra något trevligt och spännande under din vistelse och uppleva hur adrenalinet flödar.

Banan består av flera hinder och slutar med att du kastar dig ut över Stora Trehörningens vatten. Låt adrenalinet pumpa och se hur du kan göra något spännande ute i den orörda naturen i Tiveden.

Hindren på höghöjdsbanan i Tiveden

Under ditt besök finns det flera hinder som du kommer behöva överkomma. Hinder som är roliga och som självklart gör hela upplevelsen unik. Dock är hela upplevelsen säker och du har en säkerhetssele som skyddar dig.

Skotska Hängbron

Du går på två parallellt uppspända vajrar med enbart ett fåtal bräder att sätta fötterna på. Under det här hindret kommer du att undra om du vågar släppa händerna.

Stockbron

Har du bra balans? Annars kommer det här vara ett svårt hinder att överkomma. Balansera på en trästock som är upphängd och som är hela 10 meter lång. Svårt att ta sig över för den som saknar en riktigt bra balans.

Ekorrhoppen

Består av flera plattformar med bara luft mellan sig. Du måste hoppa från en till en annan och om du alltid drömt om att vara en ekorre för en dag är det här hindret du kommer att älska.

Klätterstocken

Klättra på en gungande stock som lutar för att ta dig vidare på höghöjdsbanan i Tiveden. Det är ett hinder som kräver koncentration och fokus. Låt inte det bli sista hindret du klarar av.

Repbron

Klassiska repbron tar dig från ett träd till ett annat med hjälp av två uppspända rep. Svårt men det kommer att kännas helt fantastiskt när du är över på den andra sidan. Det kräver att du koncentrerar dig och tar ett steg i taget. Låt inte det här bli ett hinder som hindrar dig från slutet av upplevelsen.

Handtaget

Du måste klättra högt upp i träden för att med hjälp av ett handtag åka vidare i full fart mot nästa plattform. Här måste du hålla dig fast ordentligt för att du inte ska bli hängande i din säkerhetssele. Ett svårt hinder som däremot kan göra hela upplevelsen extra rolig och spännande. 

Zipline

Slutet på ditt besök på höghöjdsbanan i Tiveden men som är det du självklart har väntat på. Upplev farten, spänningen och adrenalinet som det innebär att flyga ut över Stora Trehörningens vatten. Linbanan slutar på en närliggande ö och är vad du säkert ser fram emot att göra när du besöker en höghöjdsbana i Tiveden. Du kommer verkligen att kunna uppleva hur hjärtat bultar och hur roligt det är att avsluta på ett sådant sätt. Ett hinder du verkligen kommer att uppskatta.