Hyra stuga i Tiveden

Vill du besöka Tiveden och planerar att hyra en stuga finns det mÄnga trevliga alternativ att vÀlja mellan. 

Var hyra stuga i Tiveden?

Vill du hyra stuga i Tiveden ska du sjÀlvklart jÀmföra de olika alternativen som finns för att hitta det som Àr bÀst för dig. Vi kan med gott samvete sÀga att vÄrt boende nog Àr det mest exklusiva i hela bygden. Att det Àven Àr det enda stora boendet i Sannerud, precis bredvid lanthandel och restaurang gör ju inte saken sÀmre. Alla vill inte dock bo pÄ samma sÀtt och du kanske har nÄgot specifikt i Ätanke. Du kan dÀremot vara sÀker pÄ att du blir bekvÀm i boendet hos oss. Vi har tagit fram en kort lista pÄ alternativ för dig som vill hyra stuga i Tiveden. LÄt ditt besök i den trolska naturen bli ett minne för livet genom att bo i vÄrt boende eller om det Àr fullbokat ett av alternativen du hittar nedanför.

Aspa HerrgÄrd

KĂ€lla: Aspaherrgard.se

Vill du bo pÄ en riktig herrgÄrd Àr Aspa HerrgÄrd i nÀrheten av orten Aspa ett bra alternativ. HÀr kan du hyra HerrgÄrden, Flygeln, Paviljongen eller Handelshuset för en vistelse i Tiveden. Boendet ligger nÀra Karlsborg, Tiveden och Askersund. VÀttern och omgivningen kring sjön blir öppen för utflykter och det finns vandringsleder, kajakuthyrning och mycket annat i nÀrheten. Gör din vistelse i Tiveden trevligare genom att bo pÄ en riktig herrgÄrd.

Vill du inte bo i en liten stuga i Tiveden kan det hÀr vara ett alternativ. Det finns totalt 90 bÀddar och kan vara perfekt för ett bröllop eller en större fest. Inredningen Àr modern och fin trots att huvudbyggnaden Àr frÄn Är 1740 och flygeln var boende för tjÀnstefolket sedan 1780.

Fördelar:

 • Totalt 90 bĂ€ddar
 • Fyra hus som gĂ„r att hyra
 • Huvudbyggnaden och paviljongen Ă€r frĂ„n 1700-talet

HamgÄrden

KĂ€lla: Hamgarden.com

En exklusiv stuga i Tivedens vildmark med alla moderna bekvÀmligheter. En bra bas för upptÀcktsfÀrder i omrÄdet och se den trolska naturen. Det finns en bungalow som Àr rullstollsanpassad och stugan Àr fullutrustad med kyl, frys, tv och WIFI. Koppla upp dig i vildmarken och njut av utsikten i nÀrheten av sjön Unden. PÄ boendet finns stugor men ocksÄ tvÄ hotellrum att hyra.

Det Àr 150 meter till sjön frÄn din stuga och du kan genom de stora fönstren i vardagsrummet se ut över sjön men ocksÄ se den hÀrliga naturen. I nÀrheten av boendet finns det vandrings- och cykelleder men du kan ocksÄ ge dig ut pÄ en vildmarkssafari och se bÀver och Àlg.

Fördelar:

 • Modernt boende
 • Vacker utsikt
 • Vildmarkssafari

Tivedens Vandrarhem

KĂ€lla: Tivedensvandrarhem.com

Är en stuga i Tiveden inte vad du letar efter har du Tivedens Vandrarhem som ett alternativ. HĂ€r finns 9 rum och totalt 25 bĂ€ddar för dig som vill bo lite enklare. Vandrarhemmet ligger i byn Granvik i södra Tiveden, 12 km frĂ„n Karlsborg och 10 km frĂ„n Tivedens Nationalpark. Ett perfekt stopp för dig som passerar genom omrĂ„det och som inte vill ha en egen stuga. Varje gĂ€st har sitt eget rum och det finns trĂ„dlöst internet.

Fördelar:

 • Eget rum
 • TrĂ„dlöst internet

STF Tivedstorp Vandrarhem

KĂ€lla: Tivedstorp.se

HÀr har du möjligheten att hyra privatrum eller stugor i Tivedstorp. En by med anor frÄn 1600-talet och som ligger mitt i Tiveden. HÀr hittar du vandringsleder, cykelleder och möjligheten att utforska omrÄdet pÄ ett smidigt sÀtt. PÄ det hÀr vandrarhemmet Àr husdjur vÀlkomna och du kan dÀrmed ta med hela familjen pÄ semestern. Du bor med naturen tÀtt inpÄ och stugorna Àr fullutrustade med egen toalett och bad.

Fördelar:

 • Bo nĂ€ra naturen
 • Centralt boende
 • Husdjur Ă€r tillĂ„tna

RikardsgÄrden

KĂ€lla: Rikardsgarden.se

Vill du bo i ett charmigt B&B finns det pÄ RikardsgÄrden en inredd ladugÄrdslÀnga som har 5 bÀddar och Àr utrustad med bad och toalett. Boendet bestÄr av tvÄ vÄningar och Àr trevligt inredd. Boendet ligger precis vid sjön Unden pÄ den vÀstra sidan. Du hittar vandringsleder och cykelleder i omrÄdet men ocksÄ nÀra till RikardsgÄrdens egen lantbod som sÀljer glass, öl, dricka och frysta köttprodukter. Produkterna Àr nÀrodlade pÄ gÄrden eller frÄn lokala producenter.

Fördelar:

 • Charmigt boende
 • 5 bĂ€ddar och 2 vĂ„ningar

Revelbadets Camping

KĂ€lla: Revelbadetscamping.se

Hyr en stuga i Tiveden pĂ„ Revelbadets Camping precis vid vattnet och du hittar sjĂ€lvklart en strand. Precis mellan tvĂ„ sjöar, Östra Laxsjön och Östersjön. PĂ„ det hĂ€r boendet finns gemensamma anlĂ€ggningar för toalett och dusch men ocksĂ„ servering och kiosk. Du kan hyra bĂ„t eller kanot och ge dig ut pĂ„ utflykter i nĂ€romrĂ„det. Stugorna bestĂ„r av ett rum med sĂ€ng och en liten veranda att sitta pĂ„.

Fördelar:

 • Trevligt boende
 • Mellan tvĂ„ sjöar

OlshammarsgÄrden

KĂ€lla: Olshammarsgarden.com

Bo pÄ OlshammarsgÄrden i nÄgon av de sex hotellrummen som finns. GÄrden har historiska anor och nobelpristagaren Verner Von Heidenstam vÀxte upp pÄ gÄrden. OlshammarsgÄrden Àr ocksÄ en restaurang för dig som tycker om VÀtternfisk. Du har utsikt över hamnen och delar av VÀttern frÄn det hÀr boendet. Toalett och dusch finns i de flesta rummen. Passa pÄ att bo historiskt och besök minnesrummet för Verner Von Heidenstam nÀr du Àr dÀr. SjÀlvklart finns trÄdlöst internet för att du ska kunna hÄlla dig uppdaterad.

Fördelar:

 • Historiskt boende
 • Rum med dusch och toalett
 • NĂ€ra VĂ€ttern

SnickargÄrden

KĂ€lla: Tiveden.se

Hyr ett rum i ett charmigt hus frÄn 1886 med fyra rum och plats för upp till 10 gÀster samtidigt. Rummen hÄller hotellstandard och ni kan köpa till frukost och har ett gemensamt kök och en stor terrass. SjÀlvklart finns det trÄdlöst internet och en rymlig trÀdgÄrd. Upplev byn Stora Mosshult i nÀrheten av Grytsjön nÀr du bor i det hÀr boendet. Ge dig ut i naturen och plocka bÀr och svamp eller anvÀnd vandringslederna som finns i nÀrheten.

Fördelar:

 • Finns rum med upp till 4 bĂ€ddar
 • TrĂ„dlöst internet
 • Hotellstandard

Otterbergets Bad & Camping

KĂ€lla: Otterbergetscamping.se

PÄ Otterbergets Bad & Camping hittar ni stugor med 2 bÀddar upp till 4 bÀddar. Ingen av stugorna har toalett och dusch utan det finns gemensamma anlÀggningar för det. Dock kan man bo bekvÀmt i de större stugorna medan de mindre stugorna Àr frÀmst avsedda för en övernattning. Stugorna har ett litet kylskÄp och de största stugorna har ett utrustat kök i sig. Ett alternativ som ligger nÀra sjön Skagern.

Fördelar:

 • Perfekt för övernattningar
 • Ligger nĂ€ra sjön Skagern

VĂ„rt boende – Absolut Tiveden

tiveden boende

200m2 boendeyta med alla bekvÀmligheter ni kommer att behöva vÀntar er i vÄrt boende. Byggt pÄ 1850-talet och Sanneruds mest kÀnda hus. Du hittar tre sovrum med totalt 8 bÀddar och tvÄ badrum med dusch och badkar. Njut av en brasa pÄ vintern och den gröna naturen pÄ sommaren. Upplev sjön Unden som ligger runt hörnet och som ni kan se frÄn den vÀl tilltagna balkongen. NÀra till restauranger, café och en populÀr lanthandel men ocksÄ vÀldigt nÀra till Tivedens Nationalpark.

Upplev Tiveden i ett historiskt boende med alla bekvÀmligheter och nÀra till vandringsleder, cykelleder och den trolska naturen. Ge dig ut pÄ upptÀcktsfÀrder och se allt vad Tiveden har att erbjuda frÄn ett fantastiskt boende.  SjÀlvklart finns trÄdlöst internet frÄn fiber och allt annat ni kan behöva pÄ Absolut Tiveden.

Fördelar:

 • 200m2 boendeyta
 • 3 sovrum och 8 bĂ€ddar
 • 2 badrum
 • Renoverat
 • Högkvalitativt